Centrum Prasowe Wirtualnemedia.pl

Tekst, który zaraz przeczytasz jest informacją prasową.

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za jego treść.

2015-03-11

A A A POLEĆ DRUKUJ

Cukier kryształ gruby - bajeczna dekoracja

Jeszcze przed świętami każdy miłośnik domowych wypieków będzie mógł wypróbować najnowszy cukier do dekoracji marki Cukier Królewski - biały kryształ gruby w opakowaniu z okienkiem 500 g. Raz sprawdzony z pewnością pojawi się na wielu wielkanocnych babach i mazurkach.

 

Co wyróżnia kryształ gruby?

Cukier ten charakteryzuje się większymi niż tradycyjne kryształkami, dlatego jest bardziej odporny na wysoką temperaturę. Oznacza to, że nie rozpuszcza się tak szybko, może być więc doskonałą dekoracją zarówno dla wypieków, jak i dla wszelkich innych deserów. Dodatkowo jest wyjątkowo sypki, a dzięki temu łatwiejszy w użyciu.

 

Co wyróżnia opakowanie nowego cukru?

Marka Cukier Królewski nie od dziś kojarzona jest z funkcjonalnymi i nowoczesnymi opakowaniami. Również torebka cukru białego kryształ gruby jest godna miana innowacyjnej. Wykonano ją z folii, która doskonale chroni produkt przed działaniem czynników zewnętrznych i pomaga zachować jego najwyższą jakość. Na froncie opakowania znajduje się okienko pozwalające zobaczyć produkt jeszcze przed zakupem. Z kolei z tyłu przytwierdzono niezwykle praktyczną naklejkę, umożliwiającą zabezpieczenie brzegu, a tym samym wielokrotne otwieranie i zamykanie torebki.

 

Jak dekorować kryształem grubym?

Aby ozdobić np. ciasteczka wystarczy posmarować je mlekiem, a następnie obsypać cukrem i upiec. Równie popularna technika to delikatne wwałkowywanie kryształu w ciasto, naturalnie jeszcze przed wstawieniem go do piekarnika. Można też dekorować już po pieczeniu - cukier biały kryształ gruby doskonale będzie się prezentował np. na czekoladowej polewie baby wielkanocnej lub masie kajmakowej!  

 

Cukier biały kryształ gruby, 500 g, cena detaliczna ok. 3zł

 





Tylko na WirtualneMedia.pl

Galeria

PR NEWS