Szwedzkie obyczaje kulinarne

Jan Rudziński Data ostatniej zmiany: 2011-03-25 20:34:58

Szwedzkie obyczaje kulinarne

2011-03-25 20:34:58 - Jan Rudziński

Cześć wszystkim

W wysypie szwedzkich kryminałów ciekawą pozycją jest cykl Camilli
Läckberg, którego już pięć tomów ukazało się po polsku. Warto.

Bohaterka książki jest pisarką kryminałów, a jednocześnie styka się z
zadziwiającą ilością zbrodni, jak na tak małą osadę.
W sumie świat opisany jest dość przygnębiający - tyle porąbanych osób,
zwłaszcza na tle religijnym.

Na razie przytoczę najosobliwsze rzeczy konsumowane mniej lub bardziej
świadomie przez bohaterów cyklu: arszenik, popiół ze spalonego domu,
wymieszany z prochami ofiar pożaru i - najdziwniejsze chyba - chrupki
chleb z serem i pastą łososiową maczany w płynnej czekoladzie.


--
Pozdrowienia
Janek www.mimuw.edu.pl/~janek
Niech mnie diabli porwą!
Niech diabli porwą? To się da zrobić...



Tylko na WirtualneMedia.pl

Zaloguj się

Logowanie

Nie masz konta?                Zarejestruj się!

Nie pamiętasz hasła?       Odzyskaj hasło!

Galeria

PR NEWS